Inga-Lill Wester, leg. anestesi- och ambulanssjuksköterska. Din sköterska på väg
HEM        NYHETER / MEDIA        TJÄNSTER        BOKA TID        INGA-LILL WESTER
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
INGA-LILL WESTER, leg. anestesi- och ambulanssjuksköterska
Med två specialistutbildningar och arbetslivserfarenheten är jag väl tränad i att fatta beslut och att arbeta självständigt eller i team. Under mina 20 år som verksam specialistsjuksköterska har jag arbetat med både barn och vuxen på sjukhus och i ambulans. Jag har varit verksam inom barnsjukvården bla. vid Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus i många år. Min erfarenhet i arbete med vuxna är från sjukhus i Västra Götaland och Dalarna. Erfarenheterna från ambulanssjukvården har jag fått i Västra Götaland. Under en tid var även SOS flygambulans min arbetsarena. Jag är noggrann, ansvarsfull, har lätt för att samarbeta och har en positiv livssyn. Hälsoarbete och utveckling ligger mig varmt om hjärtat.

Jag är instruktör i basal HLR (hjärt-lung-räddning) och barn-HLR.

Under mitt uppdrag som sjuksköterska / mässman ombord på ostindiafararen till och från Kina utbildade jag även styrmän i sjukvårds omhändertagande, förebyggande, akut och i krissamtal.

Mycket av sjuksköterskearbetet ombord var lättare sårskador men även förebyggande sjukvård och samtal under stundtals tuffa omständigheter.

Jag är aktiv i Vasaloppsorganisationen och hjälper till i sjukvården under valda tävlingsdagar. Friskvård är en grundsten i välbefinnandet och jag är själv aktiv med längdåkning på skidor som en favorit.

Glömmer dock ej att slappna av i sommarhuset vid havet så fort tillfälle ges med nära och kära.
Min familj består av två vuxna barn, tre barnbarn, ett extra barn och min sambo i Björboholm.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Ulrika Ahlqvist